http://www.enikonomia.gr/economy/217942,ti-perimenei-i-agora-apo-ti-nea-kyvernisi.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_217942_5a41d3d2bc-9a5ab203e2b76eca.jpg Στις προσδοκίες τους από τη νέα κυβέρνηση αναφέρονται με δηλώσεις τους... 7/8/2019 5:51:12 PM

Τι περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση

Τι περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση

Στις προσδοκίες τους από τη νέα κυβέρνηση αναφέρονται με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θασσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Δημήτρης Μαθιός.

Αναλυτικά:

Χατζηθεοδοσίου: Οι άνθρωποι της αγοράς περιμένουν την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:

«Ο λαός μίλησε και η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, κάτι εξαιρετικά θετικό καθώς αποφύγαμε το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών που θα βύθιζαν ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρημένη οικονομία μας. Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης έδειξε ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα επιχειρήματα του έπεισε τους ψηφοφόρους οι οποίοι στήριξαν το κόμμα του και προσωπικά θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να έχει δύναμη για το τόσο δύσκολο, όσο και υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνει.

Δεν είναι υπερβολή να πω ότι όλη η κοινωνία και βέβαια οι άνθρωποι της αγοράς, περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση την εφαρμογή του προγράμματος της και κυρίως τα μέτρα που θα λάβει για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η μείωση της φορολογίας και των εισφορών, η πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, η ενίσχυση της ασφάλειας, πρέπει να είναι στα πρώτα μέτρα αυτής της κυβέρνησης, καθώς όχι μόνο έχει δεσμευθεί προεκλογικά για την υλοποίηση τους αλλά και γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Κρίσιμος παράγοντας θα αποδειχθεί και η ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας, κάτι που επίσης είχε τονίσει πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης και που πλέον περιμένουμε να δούμε έργα προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα απαιτείται η όσο το δυνατόν γρηγορότερη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, κάτι που έχει καθυστερήσει σημαντικά στη χώρα μας. Ενώ έχει ξεκινήσει παγκοσμίως η εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στην Ελλάδα είμαστε ακόμα αρκετά πίσω και όσο μένουμε σε αυτήν την κατάσταση κινδυνεύουμε να χάσουμε την ευκαιρία της εξέλιξης, με ότι και αν σημαίνει αυτό για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Περιμένουμε πλέον την εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών οι οποίες θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση ανάπτυξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες με την σειρά τους θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και συνολικά πιστεύω η επιχειρηματική κοινότητα, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Πρωθυπουργού που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του κάθε πολίτη και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Για να αποτελέσει η κρίση οριστικό παρελθόν, απαιτείται η συνεργασία όλων μας. Και εμείς δηλώνουμε και πρόθυμοι και έτοιμοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανακτήσει η χώρα την περηφάνια της και οι πολίτες να ξαναβρούν το χαμόγελο τους.

Κλείνοντας, θέλω να σταθώ στο τέλος της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Χρυσής Αυγής, κάτι εξαιρετικά θετικό και για τη Δημοκρατία αλλά και για τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού που έχουμε ανάγκη για να προχωρήσουμε μπροστά. Ο λαϊκισμός και η ρητορική μίσους μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για τη χάραξη μίας νέας πορείας της Ελλάδας».


ΒΕΘ : Aπαιτείται η εφαρμογή μιας νέας εθνικής πολιτικής για τη μεταποίηση

Το αίτημα για σταθερότητα και προοπτική, μετά από ένα μεγάλο διάστημα οικονομικής συρρίκνωσης, έλλειψης πολιτικής για την ανάπτυξη και αβεβαιότητας, εκτιμά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, πως έστειλαν οι πολίτες με τη χθεσινή τους ψήφο στις εθνικές εκλογές.

«Οι προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει η νέα κυβέρνηση είναι σαφείς και αναγκαίες προκειμένου να ξαναπάρει μπρος η ατμομηχανή της οικονομίας, που τα τελευταία χρόνια μετά βίας δείχνει να προχωρά», τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης ,επισημαίνοντας «πως είναι απαραίτητη η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ως προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ «απαιτείται η εφαρμογή μιας νέας εθνικής πολιτικής για τη μεταποίηση – με ενίσχυση δυναμικών κλάδων, πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και νέα στρατηγική για τη χρηματοδότηση επενδύσεων – αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας: ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, κίνητρα και παρεμβάσεις που ευνοούν την επιχειρηματική μεγέθυνση, την εξωστρέφεια και την πρόσβαση στην καινοτομία».

«Βασικό ζητούμενο είναι η εξυγίανση και η βελτίωση του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις. Χωρίς υγιείς τράπεζες, χωρίς νέες πιστώσεις, χωρίς ανταγωνιστικά επιτόκια, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη» αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «το ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Η αναμόρφωση του, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, αξιόπιστο, δίκαιο και ταυτόχρονα φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση κρίνεται επιτακτική. Αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου είναι ο εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών, που σήμερα επιβαρύνουν δυσανάλογα το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας, καθώς και η θέσπιση πλήρους φοροαπαλλαγής για την ιδιωτική ασφάλιση».

«Παράλληλα απαιτείται η προώθηση μίας σειράς μεταρρυθμίσεων και μέτρων, οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.


ΣΒΑΠ:« Επιστροφή στις επενδύσεις με μια νέα εκβιομηχάνιση

«Σταθερότητα, όραμα στην οικονομία και επιστροφή στις επενδύσεις με μια νέα εκβιομηχάνιση, από την πρώτη ημέρα, επιβάλλεται τώρα που η χώρα βρίσκεται εκτός μνημονίων και με αυτοδύναμη κυβέρνηση», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς,Δημήτριος Μαθιός με την ευκαιρία των συγχαρητηρίων του Δ.Σ. του Συνδέσμου προς τον νικητή των εκλογών και νέο πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσδιορίζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο η επιχειρηματική και βιομηχανική κοινότητα περιμένει να κινηθεί η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μαθιός προσθέτει «Για την ανάπτυξη απαιτείται ευνοϊκό περιβάλλον με λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που καθηλώνουν σήμερα την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Από τα σημαντικότερα, είναι αυτό της υψηλής φορολογίας, η οποία υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Έχουμε διατυπώσει ήδη τις αλλαγές που επιβάλλονται, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού και φιλικότερου προς την ανάπτυξη κράτους. Και είμαστε πάντα στην διάθεση της κυβέρνησης για παραπέρα διάλογο».Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ