http://www.enikonomia.gr/timeliness/168245,o-kikilias-gia-to-elliniko-i-kyvernisi-blokarei-tis-ependyseis.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_168245_383873764a-84494c3bc1054d76.jpg Με αναφορά στα 43 χρόνια από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας άρχισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας... 10/5/2017 4:35:14 PM

Ο Κικίλιας για το Ελληνικό: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις επενδύσεις

Ο Κικίλιας για το Ελληνικό: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις επενδύσεις

Με αναφορά στα 43 χρόνια από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας άρχισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι είναι η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Η ΝΔ είναι η παράταξη που σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων και στόχων, σημείωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι να βγει η χώρα από την κρίση και οι πολίτες να ευημερήσουν.

Όπως τόνισε, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέπτυξε στη Θεσσαλονίκη το όραμά του που βασίζεται σε τρεις άξονες:

- Τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας με έκρηξη επενδύσεων

- Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών

- Την απόλυτη στήριξη στους νέους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για το συνέδριο του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η πορεία ξεκινά από τη Νίκαια με το προσυνέδριο που θα διαμορφώσει μία ευρεία συμμαχία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Πιστός στις δεσμεύσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία. «Στη Νίκαια θα συναντηθούν εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των επιχειρήσεων, που θα μοιραστούν το όραμά μας», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της Νίκαιας, που πλήττεται από τη ανεργία και την υποαπασχόληση, και πρόσθεσε ότι «στη μετάβαση για μία νέα Ελλάδα δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω». «Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι συμμετέχουν ήδη στον προσυνεδριακό διάλογο, απαντώντας στα ερωτηματολόγια που έχουν διατεθεί διαδικτυακά. Πάνω από 85% είναι υπέρ μίας πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων και όχι υπέρ μίας επιδοματικής πολιτικής», σημείωσε.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μπλοκάρει τις επενδύσεις, υπερφορολογεί, είναι ο υπεύθυνος της γενιάς των 360 ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει και μπορεί να φέρει δουλειές, ξέρει και μπορεί να μειώσει τη φορολογία, γιατί οι Έλληνες μπορούν και αξίζουν καλύτερα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακόμη, παρουσίασε το site nd.gr, μέσα από το οποίο γίνεται ο προσυνεδριακός διάλογος, καθώς και το λογότυπο του συνεδρίου.

Να απολογηθεί ο αποτυχημένος υπουργός καναλάρχης

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, καλώντας τον να απολογηθεί για τον «αντισυνταγματικό νόμο του».

Ερωτηθείς τι απαντά στον κ. Παππά -ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για την προσφυγή των ιδιοκτητών των καναλιών στο ΣτΕ- ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση των καναλιών, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Το ΕΣΡ θα κρίνει. Σεβαστά είναι και τα αποτελέσματα των αποφάσεων, αλλά και οι άμυνες όλων. Καλό θα ήταν ο υπουργός-καναλάρχης, αποτυχημένος σε όλα, να απολογηθεί για τον αντισυνταγματικό νόμο του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει, αλλά, αντίθετα, είναι επιθετικός. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εντός και εκτός χώρας, εκτός από τον ίδιο».

Η κυβέρνηση καθυστερεί τις συντάξεις

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση νέων συντάξεων και εμπαίζει τους ανθρώπους αυτούς που περιμένουν. Έχει κηρύξει στάση πληρωμών, αφού οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες έχουν ξεπεράσει τα 6,5 δις ευρώ. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει νέα μέτρα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος λόγος να πανηγυρίζει».

Άκρως φασιστική η στοχοποίηση Συρίγου

«Άκρως φασιστική» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τη στοχοποίηση του καθηγητή της Παντείου, Άγγελου Συρίγου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Αναρωτιόμαστε τι κάνει η οργανωμένη Πολιτεία γι' αυτό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι κάνει, εισαγγελέας θα παρέμβει;».

Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις επενδύσεις

Για το Ελληνικό και τη θέση του ΚΑΣ, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η ΝΔ δεν προτείνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Όπως υπογράμμισε, δεν χρειάζεται να είναι μνημονιακή υποχρέωση για να προχωρήσει μία επένδυση που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο ότι είναι υπέρ των επενδύσεων, ενώ στην πραγματικότητα τις μπλοκάρει. Υπάρχει σειρά δηλώσεων στελεχών της που είναι εναντίον της επένδυσης. Δεν υπάρχει καμία επένδυση στη χώρα που η κυβέρνηση να μην έχει καθυστερήσει, κατέληξε.

Πηγή: enikos.gr

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ