http://www.enikonomia.gr/timeliness/200451,tzanakopoulos-gia-exetastiki-stin-ygeia-kai-o-tsochatzopoulos-kai.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_200451_6694ad91b6-a58c48f028091bab.jpg Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί και θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, δηλώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος,σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο... 11/4/2018 9:28:18 AM

Τζανακόπουλος για Εξεταστική στην Υγεία: Και ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου για σκευωρίες και φάμπρικες διώξεων μιλούσαν

Τζανακόπουλος για Εξεταστική στην Υγεία:  Και ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου για σκευωρίες και φάμπρικες διώξεων μιλούσαν

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί και θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, δηλώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος,σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι εκλογές είναι ακόμα «πολύ μακριά» και εκτιμά πως «η συγκυβέρνηση έχει πολύ δρόμο μπροστά της». Τονίζει σε κάθε περίπτωση πως είναι «καθαρό» το δίλημμα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες όταν τελικά έρθει η ώρα να στηθούν οι κάλπες. "Το δίλημμα νομίζω αποτυπώνεται καθαρά μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Από τη μεριά του πρωθυπουργού ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης, προστασίας της εργασίας, αύξησης των μισθών, κοινωνικής προστασίας και διαμόρφωσης όρων για τη δυναμική ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη ένα ανατριχιαστικό σχέδιο κοινωνικής ερήμωσης, αδυσώπητου ανταγωνισμού, σάρωσης εργατικών δικαιωμάτων, συρρίκνωσης του δημοσίου, απολύσεων για την στήριξη της ελίτ. 'Αρα με δύο λέξεις το δίλημμα είναι καθαρό: Με την κοινωνική πλειοψηφία ή με την οικονομική ελίτ;" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρεται εκτενώς στις στοχεύσεις της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τονίζοντας ότι αποσκοπεί «να προχωρήσει σε ώριμες και κοινωνικά αναγκαίες τομές» και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να γίνει αποδεκτή.
Παράλληλα ασκεί κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «ουδείς έχει ακόμη κατανοήσει τι ακριβώς θέλει και τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος» και πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού». Εκτιμά πως ο λόγος αυτής της «πολιτικής σύγχυσης» που του καταλογίζει, «σχετίζεται άμεσα με την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν συμφωνεί με την τροποποίηση της διάταξης για την ευθύνη των Υπουργών». «Διότι αν το κάνει θα πρέπει να ομολογήσει ότι κάτι φοβάται», σχολιάζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς με αφορμή και θέσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δηλώνει πεπεισμένος ότι «σε σειρά διατάξεων υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων και συναινέσεων» και επισημαίνει ότι «είναι προφανώς ευθύνη της επιτροπής να δουλέψει προς την κατεύθυνση αυτή ακόμη και τροποποιώντας διατάξεις». «Η πρόταση που καταθέσαμε εξάλλου είναι πρόταση εργασίας και όχι τελεσίγραφο», προσθέτει. Θέτει δε το ερώτημα πώς θα τοποθετηθεί το Κίνημα Αλλαγής -«ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερό»- σε σχέση με τις διατάξεις που ενισχύουν την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την Εξεταστικήγια την Υγεία και τις κατηγορίες που έχει δεχτεί η κυβέρνηση από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγή περί «σκευωρίας» και «φάμπρικας διώξεων» απαντά: "Εντάξει και ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου για σκευωρίες και φάμπρικες διώξεων μιλούσαν, επομένως αυτό δεν λέει τίποτα. Εγώ δεν πρόκειται ούτε να προκαταβάλλω, ούτε να προεξοφλήσω τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής ή τις ενέργειες της δικαιοσύνης. Το σίγουρο όμως είναι ότι σκάνδαλα στην Υγεία υπήρξαν και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων. Όπως υπήρξαν σκάνδαλα στα δημόσια έργα, στα εξοπλιστικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό το παραδέχονται όλοι και αφού το παραδέχονται έπεται αναγκαστικά ότι κάποιοι εμπλέκονται σε αυτά. Δεν μπορεί να υπήρξαν σκάνδαλα χωρίς υπαίτιους, χωρίς αυτουργούς και συνεργούς. Αυτό λοιπόν στο οποίο οφείλουμε να στοχεύουμε ως Πολιτεία, ως κοινοβουλευτική και δικαστική λειτουργία είναι η αποκάλυψη των σκανδάλων και η τιμωρία των ενόχων. Διότι αυτό είναι πλέον μαζικό λαϊκό αίτημα μετά την περιπέτεια της κρίσης, της χρεοκοπίας και των μνημονίων. Εκεί λοιπόν στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ, αντί να μιλάνε για σκευωρίες θα ήταν καλύτερα να έκαναν μια αυτοκριτική και να ζητούσαν μια συγγνώμη για τον πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό τους".

Ο κ. Τζανακόπουλος επαναλαμβάνει ότι «βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην αποτροπή της περικοπής των συντάξεων» και ότι «η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το χρέος».

Μπροστά στη διεθνή άνοδο της ακραίας συντήρησης και της ακροδεξιάς, ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, οι Πράσινοι και η Ευρωπαϊκή Αριστερά οφείλουν να μετασχηματιστούν, να οξύνουν το λόγο τους, να προτείνουν επιθετικές λύσεις αλληλεγγύης και να συστρατευτούν πολιτικά αν θέλουν να εκφράσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να ηγεμονεύσουν πολιτικά απέναντι στην άκρα δεξιά».


Πηγή: AΠΕ


Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ