http://www.enikonomia.gr/timeliness/203170,pappas-echei-pesei-o-ouranos-sto-kefali-tis-nd-epeidi-den-irthe-i.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_203170_1abf16e064-ac254af568c7556c.jpg "Της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν έγινε η καταστροφή που υποσχέθηκε στους οπαδούς της", τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής... 12/9/2018 9:50:47 PM

Παππάς: Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της ΝΔ επειδή δεν ήρθε η καταστροφή που υποσχέθηκε στους οπαδούς της

Παππάς: Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της ΝΔ επειδή δεν ήρθε η καταστροφή που υποσχέθηκε στους οπαδούς της

"Της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν έγινε η καταστροφή που υποσχέθηκε στους οπαδούς της", τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΚΟΝΤΡΑ" κι έκανε λόγο για ακροδεξιά στροφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και είπε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αυτός που οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Απάντησε στα περί "προεκλογικών παροχών" της κυβέρνησης λέγοντας πως "αυτοί που λένε ότι μυρίζουν εκλογές δεν έχουν σταματήσει να τις μυρίζουν εδώ και τρία χρόνια και η όσφρηση τους δεν έχει καταφέρει επιτυχώς να μυρίσει τις πολιτικές εξελίξεις", ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της.

«Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκαν δύο συνταγές. Η πρώτη ήταν η συνταγή της ανεργίας που την έφτασε στο 28%» είπε για την διακυβέρνηση της ΝΔ και συμπλήρωσε για το έργο της σημερινής κυβέρνησης: «Η δεύτερη, η συνταγή της ανάκαμψης & των θέσεων εργασίας, που πήγε την ανεργία στο 18,6% και που ως το τέλος της τετραετίας θα τη ρίξει κάτω από 17%, ενώ στην επόμενη θα την πάει στο 7%».

Η Ν.Δ φουσκώνει μπαλόνια και τα σκάει μόνη της μετά από δύο 24ωρα

"Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης να πάει να τα πει στον κόσμο που μας ακούει", είπε και συνέχισε: Να τα πει σε έναν μισθωτό ο οποίος είδε ότι από την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων αυξάνεται ο μισθός του. Σε έναν συνταξιούχο που θα δει όχι μόνο να μην περικόπτεται η σύνταξη του, όχι μόνο να παίρνει κοινωνικό μέρισμα στο τέλος της χρονιάς, αλλά ενδεχομένως, εάν εμπίπτει στις κατηγορίες, να πάρει και το επίδομα ενοικίου ή στεγαστικού δανείου. Υπάρχει ένα πλέγμα πολιτικών που αφορά και τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που μειώνονται οι εισφορές τους, και τις επιχειρήσεις. Χωρίς καμία προκατάληψη. Της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της Ν.Δ και τι κάνει; Σκανδαλολογεί. Φουσκώνει μπαλόνια και τα σκάει μόνη της μετά από δύο 24ωρα και επανεφεύρει τον εαυτό της ως μία ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά".

Το ΕΛΚ έχει υιοθετήσει την ατζέντα της ακροδεξιάς

Για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει απώλειες και προς τα ακροδεξιά, "επειδή έχει υιοθετήσει πολλά σημαντικά κομμάτια από την ατζέντα της ακροδεξιάς ανά την Ευρώπη και έχει υιοθετήσει και την ίδια την ακροδεξιά".

Επισήμανε ότι ο κ. Βέμπερ, ο οποίος θα έρθει και στο συνέδριο της Ν.Δ, εξελέγη ως υποψήφιος του ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν και με τις ψήφους του κ. Ορμπαν και σημείωσε: "Ο κ. Ορμπαν είναι μιας σχολής η οποία λέει για το μεταναστευτικό ότι η Ελλάδα πρέπει να επωμιστεί όλο το βάρος. Τι έχει να πει η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης επ αυτού; Συμφωνεί με αυτή την πολιτική ή πρέπει να διαμορφωθούν στην Ευρώπη συλλογικές λύσεις, να πάρει κάθε χώρα το βάρος που της αναλογεί. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απέσυρε τη χώρα του από τη Διακήρυξη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες".

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή και μόνιμη πολιτική για την ανάγκη συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, απάντησε: "Εγώ νομίζω ότι θα υπάρχει η πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από εκεί και πέρα ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις".

Σε ερώτηση αν καλύφθηκε ή όχι από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κ. Θεοδωράκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε "όχι" και σημείωσε: "Δεν είπε αν αλλάζει η θέση του ή όχι. Η Συμφωνία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και το άρθρο 4 παράγραφος 3 που λύνει τα θέματα των αλυτρωτισμών με τρόπο λιτό και γενικό και καλύπτει και όποιες άλλες ερμηνείες λέει ότι κανένα άρθρο, καμία ερμηνεία της παρούσας Συμφωνίας δεν μπορεί να εγείρει ζητήματα αλυτρωτισμών.

Αυτό το έχει επικαλεστεί και ο κ. Θεοδωράκης σε παλαιότερες τοποθετήσεις του και από εδώ πέρα οφείλονται καθαρές κουβέντες ενώπιον του ελληνικού λαού".

Σημασία και για τους Μακεδόνες έχει η οικονομία

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εκλογικές απώλειες, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε κόμμα με βάση το Μακεδονικό και τα περισσότερα εκλογικά οφέλη τα είχε στη γενέτειρα του, την Καλαμάτα, και όχι στη Μακεδονία.

"Ο κόσμος μπορεί να έχει άποψη, να την εκφράζει και, πολλές φορές, με τρόπο δυναμικό για το Μακεδονικό, αλλά στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι η οικονομία. Και η οικονομία μπορεί να ανακάμψει και οι Μακεδόνες μας, βεβαίως, μπορούν να καταλάβουν ποιες τακτικές και ποιες επιλογές πρόδωσαν τη δυναμική και τις δυνατότητες της Μακεδονίας. Διότι η Μακεδονία αποκλείστηκε από τις δυνατότητες να έχει καλές σχέσεις με τα κράτη στα βόρεια σύνορα της για να προοδεύει. Λέμε "όχι" σε μια φοβική Ελλάδα, "όχι" σε μια φοβική Μακεδονία και ο κόσμος, όπως φαίνεται, αυτό έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται".

Τριάντα οπτικοακουστικές παραγωγές επιδοτούνται δημιουργώντας 5.000 θέσεις εργασίας

"Πήραμε το Ευρωπαϊκό!", σχολίασε ο υπουργός για το γεγονός ότι η Κέρκυρα πήρε το πρώτο Βραβείο ως η καλύτερη περιοχή για το γύρισμα κινηματογραφικών ταινιών και υπογράμμισε: "Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον χάρτη ως τόπος που μπορεί να υπάρξει οπτικοακουστική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει καταπληκτικά τοπία, δεν είχε, όμως, μια δημόσια πολιτική αποτελεσματική".

Για το έργο της σημερινής κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα ανέφερε πως αυτή τη στιγμή περίπου 30 οπτικοακουστικές παραγωγές επιδοτούνται και δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας.

Η Ν.Δ θέλει την ΕΡΤ παρία

Για την ΕΡΤ είπε ότι πάντα θα ζητάει το παραπάνω. Επισήμανε ότι στον καιρό των μνημονίων η ΕΡΤ συνέβαλε τα μέγιστα στον κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτει ειδησεογραφικά όλα τα γεγονότα, μικρά και μεγάλα, είναι κορυφαία στα δημόσια αθλητικά από τα κανάλια ελεύθερης λήψης, έχει μπει εντυπωσιακά στη μυθοπλασία και έχει τα καλύτερα ξένα σίριαλ.

"Η Ν.Δ. δεν αντέχει στην ιδέα μιας δημόσιας τηλεόρασης που αξιοποιεί το εκτόπισμα της. Τη θέλει παρία στο τηλεοπτικό τοπίο που την εκμεταλλεύονται τα ιδιωτικά κανάλια", τόνισε ο κ. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ